Spirala Colorata

ziua 1. Provocarea “Yoga timp de 30 de zile”

Posted on: June 2, 2013

Începând cu 1 iunie, am decis sa încep un nou experiment: să fac yoga zilnic, timp de 30 de zile. În ultimul an de zile am tot practicat yoga, însă destul de sporadic, fără constanţă, aşa cum îmi stă mie în obicei. Aşa că m-am bucurat foarte tare când am primit mail de la http://www.doyouyoga.com în care îmi propuneau să accept această provocare. Voi pune zilnic filmuleţele aici, poate vă inspir şi pe voi.

Iar în ceea ce priveşte rezultatele, voi consemna doar dacă voi simţi, într-adevăr, nişte schimbări. Dacă încercaţi, spuneţi-mi dacă v-a fost de ajutor şi în ce fel.

Namaste!

p.s: în filmuleţ nu zice foarte clar, dar dacă nu aţi mai făcut niciodata yoga trebuie să ţineţi minte o regulă de aur: nu se începe nicio postură de yoga până când nu e reglată respiraţia. Pentru a o regla şi a păstra acelaşi ritm al respiraţiei pe tot parcursul exerciţiilor, va sfătuiesc să procedaţi aşa: inspiraţi pe nas umflând stomacul, expiraţi tot pe nas (10 repetări). Apoi,  inspiraţi în 2 trepte: umflând stomacul în partea de jos, apoi şi în partea lui superioară (o să observaţi că intră mai mult aer), expiraţi (10 repetări). Apoi, inspiraţi în 3 trepte: umflând stomacul în partea de jos, umflând stomacul în partea de sus, iar apoi aerul ajunge până în gât (unde îl ţineţi puţin), expiraţi (10 repetări). La final, faceţi respiraţia în 3 trepte, dar dintr-o singură inspiraţie cursivă (fără pauze, fără ţinut aerul în piep).

După ce aţi făcut asta ar trebui să aveţi deja reglată respiraţia si puteţi să începeţi exerciţiile, păstrând acelaşi ritm al repsiraţiei. Dacă pe parcursul antrenamentului ritmul devinde sacadat (şi nu puteţi să-l readuceţi unde era cu uşurinţă), înseamnă că depuneţi prea mult efort în exerciţii şi atunci trebuie să o luaţi mai uşor.

Nu uitaţi:  în yoga se respiră (inspir, expir) numai pe nas.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: