Spirala Colorata

Spirala Colorată a fost la Gay Parade

Posted on: June 9, 2013

Ieri am hotărât să merg pe jos înspre o prietenă, mai ales că eram însoţită şi de Jager, prietenul meu cel mai bun. Când am ajuns la Arcul de Triumf am fost luată la “autostop” de cea mai colorată comunitate: cea a susţinătorilor drepturilor egale pentru LGBT (lesbi, gay, bisexuali si transexuali). Nu îmi propusesem să iau parte la paradă, dar câteodată lucrurile se aşează aşa cum trebuie fără să faci nimic. Trebuie doar să nu te împotriveşti.

el a fost cel mai pozat personaj de la parada

el a fost cel mai pozat personaj de la paradă

Eu am mai luat parte la Gay Pride în urmă cu şase ani, deci în 2007. Atunci s-a ţinut pe Bulevardul Unirii şi a fost o super atmosferă. Am văzut super mulţi travestiţi veseli, gay şi lesbiene îmbrăcaţi provocator şi colorat.

Acum, pe 8 iunie, la Marşul Diversităţii au lipsit cu desăvârşire. Erau doar doi travestiţi, aceia pe care îi cunoaşte toată lumea din Bucureşti şi nu numai fiindcă apar des pe la emisiuni tv.

IMG_2271IMG_2219IMG_2291

În afară de ei mai erau doar doi tineri gay tunşi, vopsiţi şi îmbrăcaţi puţin mai extravagant. Mie îmi plac mult gay-ii fiindcă sunt tare veseli, de aici şi numele (nu?) şi nu au preconcepţii. Probabil că aşa e când eşti discriminat non-stop. Înveţi  pe propria piele că e un lucru cam neplăcut aşa că tu nu o mai faci, pe principiul ce ţie nu-ţi place altuia nu-i face.

IMG_2289

În rest, oameni pe care dacă îi vezi pe stradă (sau în paradă) nu poţi să spui sigur că sunt hetero, gay, lesbi sau bisexuali. Adică aşa ca mine. Sau ca tine.

Noroc cu penele şi steguleţele colorate că altfel puteai să crezi că militează pentru legalizarea cannabis-ului. De exemplu

IMG_2295IMG_2306IMG_2334IMG_2303

IMG_2333IMG_2307  IMG_2303 IMG_2331    IMG_2319 IMG_2293IMG_2304IMG_2222IMG_2330IMG_2287IMG_2255IMG_2327IMG_2230

IMG_2235

La final vă invit să urmăriţi filmuleţul de mai jos şi, dacă sunteţi dintre cei care consideră ca a fi gay, lesbi, etc este o alegere asumată, vă invit să răspundeţi în comentarii la întrebarea din video.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: