Spirala Colorata

Spirala colorată vrea să se mute în ElectricVille după experienţa Electric Castle Festival

Posted on: June 26, 2013

ElectricVille este numele inventat de mine  şi de cei care au petrecut 3 zile pe domeniul castelului Banffy (Bonţida, Cluj) pentru cel mai bun festival de muzică din ţară. Asta pentru că a fost mai mult decât un festival, a fost o experienţă completă care ne-am fi dorit să nu se mai termine niciodată. Am fost cel puţin o dată cam la fiecare festival mare de muzică din România, am experienţă de şase ani  în organizat evenimente, deci cred că ştiu cât de cât despre ce vorbesc.

Nu am făcut autostopul căci am mers cu maşina mea, dar m-am folosit de www.4inmasina.ro pentru a-mi ocupa al patrulea loc liber. Am găsit-o, în nici 24 de ore, pe Elena, sau mai bine zis ea m-a găsit pe mine, cu care m-am înţeles perfect pe drumul dus-întors.

credit foto: Marius Bucur

credit foto: Marius Bucur

Ideea de a locui împreună cu oameni atât de frumoşi, deştepţi, decenţi şi veseli într-un spaţiu natural (iarbă, copaci şi dealuri) cu un castel superb şi cu fundal sonor de muzică electronică s-a vehiculat permanent printre cei care au avut inspiraţia de a petrece Rusaliile la Electric Castle Festival. A fost atâta de frumos vibe-ul încât îmi doream să am super puteri ca să nu am nevoie de somn timp de 3 zile.

Cel mai mult mi-a plăcut setup-ul. Minimalist şi cu un design de bun gust (şi, culmea, deloc costisitor, dar foarte ingenios) spaţiului îi lipsea cu desăvârşire nota de kitsch-oşenie pe care o regăseşti la orice festival de muzică de la noi. Nu tu zeci de steaguri de diferite culori şi dimensiuni cu sponsori, nu tu scenă încarcată de bannere, nu tu umbrele şi mese de berar, nu tu proslăvit finanţatorii la fiecare intervenţie la microfon pe scenă. Şi, cum less is more, toată lumea a apreciat chestia asta şi a ştiut că Bergenbier şi Burn au fost cei care au ajutat cu bani pentru organizare. În plus, atât de bine a fost gestionat spaţiul disponibil încât deşi au fost 33 000 de participanţi în cele trei zile, nu am avut deloc de stat la coadă (în afară de duşuri), nu a fost îmbulzeală nici măcar la scena principală şi am avut permanent senzaţia aia de libertate, relaxare şi noi locuri de descoperit.

bar

Barul principal, vedere din lateral

cafe bar-ul de pe marginea lacului <3

cafe bar-ul de pe marginea lacului ❤

Mi-a mai plăcut foarte mult personalul. De la voluntari până la barmani şi agenţi de pază toţi se purtau cu tine de parcă erau majordomii tăi personali. Muzica electornică a fost perfectă, iar sonorizarea a fost de excepţie, cu mici microfonii la Morcheeba, dar lucru scuzabil având în vedere că ploua torenţial. Noi stăteam chiar în spatele campingului şi mi-a plăcut că se auzea muzica de la Dance Garden chiar mai bine decât în faţa scenei (cred că era o distanţa de vreo 700-1000 m). Ah, şi un mare plus pentru toaletele ecologice care nu miroseau nici a ceea ce conţineau, dar nici a soluţia aia oribilă care te împute pentru minim patru ore (cine a folosit vreodată o budă din parc sau de la alt eveniment outdoor ştie despre ce vorbesc). Preţurile au fost foarte ok, puteai să intri de afară cu mâncare apa şi suc, plus că cei care aveau nevoie să consume mult alcool se duceau la Garofiţa, barul din sat, unde s-a împământenit şi sloganul neoficial al festivalului (spus cu drag deşi nu pare):

Ca om de marketing am apreciat faptul că în fiecare zi s-au făcut sondaje de opinie, sper să pună un chestionar online post-event şi, evident, să se ţină cont de aceste evaluări.

Nu mi-a plăcut că organizatorii şi voluntarii nu prea ştiau să dea informaţii şi te tot trimiteau de la unii la alţii. De exemplu, nici măcar cei de la info point nu au ştiut când i-am întrebat dacă şi de unde se pot cumpăra pelerine sau ce facilităţi ai cu brăţara VIP. Eu am avut una din asta, pe care am primit-o cadou chiar înainte să plec spre festival. Vreau sa zic că singurul lucru la care m-a ajutat a fost că am parcat foarte aproape de intrarea la castel (dar tot departe de camping). În rest, puteai să urci deasupra barului care era vis-à-vis de scena mare, însă acolo nu era acoperit aşa că nu era ok nici pe timp de soare, nici pe timp de ploaie. Deci nu m-a ajutat la Morcheeba, singurul concert pe care aş fi vrut să-l vad de sus, că la restul gig-urilo am vrut să fiu acolo în faţă unde e distracţia mare. Şi mai puteai sa foloseşti lounge-ul VIP, care însă era gol, adică niciun scaun, nicio masă, nimic. Nu ştiu dacă a fost intenţionat făcut atât de auster încât să nu stea nimeni acolo, dar dacă da, le-a reuşit complet, că eu nu am văzut niciun om la acel lounge timp de trei zile J Sincer, dacă aş fi dat banii pe un bilet VIP cred că aş fi fost foarte frustrată.

Concluzia generală a fost că Electric Castle a fost minunat şi spun asta din două motive. În primul rând fiindcă subiectul principal între oamenii de acolo a fost cât de bine este organizat totul, ceea ce nu prea se întâmplă printre românii cârcotaşi de fel. Nu mai încetam să ne minunăm ce frumos e. În al doilea rând, aproape că ne bucuram că a început să plouă înainte de Morcheeba şi ziceam că furtuna a venit la fix ca să-i descurajeze pe cei care veneau doar pentru concertul ăsta. Deh, noi deja ne simţeam locuitorii ElectricVille şi nu-i priveam cu ochi buni pe ăştia aflaţi în trecere :)))

Mi-aş dori ca la anul să se amplaseze mai multe recipente de gunoi pentru colectare selectivă (măcar pentru plastic) încât să-i responsabilizeze puţin pe participanţi, să fie mai multe duşuri cu apă caldă, să dureze mai multe zile şi, dacă ar fi posibil, să se amenajeze o piscină imensă.

Vă salut, dragi ElectricVilleni, şi ne vedem la anu’!

Advertisements

3 Responses to "Spirala colorată vrea să se mute în ElectricVille după experienţa Electric Castle Festival"

Da, am simtit si eu nevoia de tomberoane speciale pentru plastic, mai ales ca se foloseau atat de multe pahare si farfurii…Eu am incercat sa refolosesc paharul de bere de cateva ori,mergeam cu el la bar sa imi puna bere in acelasi, dar cei de acolo mi l-au aruncat si au insistat sa imi dea altul “curat”

daaaa…..piscina e o idee foarte buna !

Uh, am patit si eu la fel cu cei de la info point. I-am intrebat unde pot gasi tokeni si au zi ca nu stiu :))

In rest, toate bune 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: