Spirala Colorata

BâlciFest (aka B’ESTFEST) 2013 – partea a doua

Posted on: July 8, 2013

După experienţa primei zile la B’ESTFEST, spuneam că cel mai bun nume pentru manifestare ar fi BâlciFest şi că, în general, nu îmi place deloc ce se întâmplă acolo. M-am mai dus, însă, şi duminică, în a treia zi de festival, ca să văd care sunt impresiile generale despre fest, după ce particip şi la un concert pe care îl aştept de multă vreme. În prima zi chiar nu voiam să văd pe nimeni din line-up şi m-am gândit că poate ăsta e motivul pentru care am rămas cu o impresie aşa de negativă. Cu alte cuvinte, am avut timp vineri să fiu hateriţă.

singura poză pe care am făcut-o a fost cu aglomeraţia din autobuzul - linie specială pentru B'EstFest

singura poză pe care am făcut-o a fost cu aglomeraţia din autobuz- linie specială pentru B’EstFest

Dumincă, însă, a fost vorba despre Chase & Status pe care îmi doresc să-i văd de vreo 6-7 ani şi a căror muzică o ştiu prea bine. Nu aş putea spune că nu mi-a placut concertul, mai ales că am stat chiar în faţă şi am dansat ca nebuna pe toate piesele. Însă pot spune că mă aşteptam la mult mai mult. În primul rând, a fost super ciudat ca nu au legat piesele. Efectiv, făceau pauză între ele de parcă, vorba unui prieten, le puneau din winamp. Ei fiind dj, era clar că toată lumea se aştepta la niste treceri faine între melodii, ceva mai special decât performarea pieselor în sine. Dansam, săream, cântam patru minute, apoi pauză. În care, evident, se rupea filmul. Si tot aşa timp de vreo 12 piese. În al doilea rând, am fost tare supărată că nu au facut şi ei un bis, în ciuda faptului că i-am aclamat şi chemat înapoi pe scenă timp de minute bune. Cei care stateau mai în spate mi-au spus, totuşi, că nu prea s-a strigat pentru bis. Orişicum, eu m-am obişnuit ca cei care sunt main artists să bage o piesa suplimentară, iar pentru că C&S nu au făcut-o am rămas cu senzaţia ca nu a fost un show complet.

După ei, am fost la Friction, care mi-a plăcut mult de tot, deşi nu mai aveam prea multă energie pentru dans. Fresh şi destul de conectat la public, Friction a fost o surpriză plăcută pentru mine şi singurul motiv al unuia dintre prietenii însoţitori ca să-mi mulţumească pentru invitaţia la B’ESTFEST.

În ceea ce priveşte părerile din prima zi, acestea nu s-au schimbat deloc, ba au fost întărite şi verificate cu alţi oameni, care nu citiseră ce am scris eu. Prin urmare nu a fost suficient un concert pe care să-l trăiesc din plin ca să schimb nota festivalului. Mă încumet să mai supăr nişte oameni şi am să rezum experienţa mea la B’ESTFEST 2013 relativ la cele cinci simţuri:

– vizual, B’ESTFEST a arătat ca un bâlci

– tactil, B’ESTFEST s-a simţit denivelat şi înţepător

– gustativ, B’ESTFEST a fost amar

– olfactiv, B’ESTFEST a mirosit a mici

– auditiv, B’ESTFEST s-a auzit prost (din aproape orice loc stăteai aveai cel puţin două tipuri diferite de muzică întrepătrunse în timpane).

Probabil că o să mai merg la acest festival dacă vor aduce trupele pe care vreau să le văd live, dar, overall, este un fest foarte uşor, spre recomandabil, de sărit.

Ştiu că în România oamenii au fost obişnuiţi să se mulţumească cu puţin, dar cred ca ar trebui să facem mai des, fiecare dintre noi, examenul serviciilor pe care le plătim. Numai aşa vom putea ridica standardele şi, finalmente,  vom evolua ca societate în ansamblu.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: