Spirala Colorata

Video

Ne-am luat #varaincap şi bine am făcut!

Posted on: July 23, 2013

Când cei de la Pepsi mi-au propus să plec să mă distrez un weekend în afara Bucureştiului, cu bani de benzină şi multe doze de suc în portbagaj, m-am gândit la Peninsula, apoi la Costival, dar am decis Vama Veche. Am făcut echipa, pe care v-am  si prezentat-o: Andra, Bea Ideea, câinii Jager şi Bonnie şi am plecat să vedem cât suntem de descurcăreţe în locul pe care îl cunoaştem de atâta vreme. Trocul  mi se pare un concept interesant de studiat în ziua de azi. Mai ales în condiţiile în care orice piaţă monetară e atât de fragilă încât pare să fie gata să cadă oricând. Şi să fim nevoiţi, practic, să ne reîntoarcem la relaţiile interumane ca valoare supremă. Deci, jos cu “banii mei, valoarea mea”! Dacă vrei să te distrezi cu adevărat trebuie doar să fii puţin creativ şi… fără frică de oameni.

Am pornit la drum!

Am pornit la drum!

Regulile jocului: să folosim dozele de suc ca monedă de schimb pentru a obţine cele necesare într-un mini-concediu. Puteam să cerem doar de la persoane fizice, nu juridice. Şi să filmăm cel puţin două schimburi pe zi, ceea ce nu prea ne-a ieşit. În visele noastre frumoase am fi avut o echipă de filmare după noi, care să se ocupe de partea asta tehnică.  Mai ales că suntem genul care uită să-şi facă poze când se distrează.Anyway, am luat-o foarte în serios şi am reuşit să petrecem cu adevărat fără să ne lipsească nimic tot wekendul.

Pe drum ne-am întâlnit şi cu două prietene, care îşi găsiseră cu ajutorul www.4inmasina.ro o gaşcă de alte trei fete, cu care să împartă tripul. Aşa că după 100 de km eram deja opt fete. Urma ca în umătoarele trei zile să ne întâlnim cu alţi prieteni , dar mai ales să ne facem unii noi, având deja ca laitmotiv #varaincap.

Cu aşa gaşca de fete, cred că ne descurcam şi fără Pepsi :)))

Cu aşa gaşca de fete, cred că ne descurcam şi fără Pepsi :)))

Cazarea am aranjat-o din Bucureşti, aia fiind singura data în vacanţă când am negociat. Gazdele au fost minunate (Pensiunea Mary Elena) şi vă dau un pont: dacă sunteţi în căutarea unei camere răcoroase în mod natural, fără aer condiţionat, aici e locul unde trebuie să vă cazaţi. Din fericire, în Vamă nu a fost nevoie de negociere. Deloc. Doar le-am povestit oamenilor ideea şi au fost surprinzator de mulţi cei cărora le-a plăcut şi au colaborat. La un moment dat primeam fără să cerem, chiar mai mult decât puteam duce. Dacă înţelegeţi ce vreau să zic.

_IMAG0144

Primul rasarit din vama pe anul asta. La Molotov e perfect.

IMAG0074  IMAG0178

Cred că nu exagerez când zic că jumătate din Vamă ştia de fetele cu Pepsi. E adevarat şi că eram însoţite aproape mereu de vedetele grupului, câinii, care inevitabil atrăgeau atenţia. Frumuseţea experienţei a constant în faptul că mi-a făcut placere să interacţionez atât de mult. Chiar dacă am răguşit povestindu-le atâtor oameni ce facem noi. Şi aici e, de fapt, lucrul cel mai interesant într-un astfel de experiment: că totul ţine de tine. Dacă reuşeşti să-ţi depăşesti temerea de a aborda necunoscuţi şi a trece peste blocajul că “cerşeşti”. E lucru greu, dar când dai de oameni care îţi plac ieşi foarte câştigat dpdv emoţional şi al stimei de sine.Din fericire, Vama e locul perfect în care să faci asta.

IMAG0174

Al doilea rasarit (care nu s-a văzut din cauza norilor) ne-a făcut să prelungim after party-ul de la Expirat până la 9 dimineaţa

IMAG0156

Aşadar, iată lista obiectelor şi serviciilor obţinut de Bea Ideea (cea mai prolifică), eu şi Andra:

– câte o masă completă în fiecare zi (ciorbă, clătite, papricaş de ciuperci, peşte), în rest, nu prea am mâncat;

– intrarea la concertul Subcarpaţi, care a fost genial. Ca sa nu mai zic că în ultima zi am avut plăcerea să ne împrietenim cu băieţii, tot datorită pepsi-ului pe care l-am oferit, iar ei l-au primit cu drag;

– cafele şi frappe-uri;

– rom pentru cuba libre (asta a fost cockteilul vedetă al concediului);

– mere, prune şi banane;

– carduri de reducere la o aplicaţie care te ajută să înveţi limba franceză (vedeţi mai jos filmuleţul);

– multe adjuvante dătătoare de energie şi chef de distracţie.

Este o experienţă pe care aş repeta-o oricând şi pentru că ştiu că şi vouă vă surâde ideea, vă anunţ că cei de la Pepsi au pornit un concurs prin care caută 3 echipe care să facă fix ce am făcut noi. Trebuie să vă înscrieţi în aplicaţia asta.

Noi, împreună cu celelalte două echipe: fetele Andreea Stan, Andreea Burlacu şi Mona Croitoru, care au plecat la munte, şi băieţii Ivo Bobal, Andrei Cismaru, Adi Zăbavă şi Mariciu, care au fost tot în Vamă, am făcut, într-un fel, în testarea iniţială a conceptului. Pe blogurile noastre, dar şi pe hashtag-ul #varaincap (instagram, facebook şi twitter) găsiţi aventurile noastre.  Sper să vă fi inspirat.

Colecţia de fotografii completă din vacanţa echipei mele o găsiţi aici. Mulţi dintre cei cu care ne-am întâlnit ne-au făcut poze, aşa că am rugămintea să ni le trimiteţi şi nouă pe facebook (în special pe cele cu Jager încălţat).

Vă mulţumesc, oamenilor absolut minunaţi care aţi intrat în jocul nostru! Poate nu o să vă mai ţin minte pe toţi, dar vă am la suflet şi sper să ne mai întâlnim. Punem vibe de la vibe şi facem viaţa mai frumoasă. Mai ales când ne luam vara/lumea/Vama în cap.

L O V E

Advertisements

2 Responses to "Ne-am luat #varaincap şi bine am făcut!"

[…] la campania #varaincap (pe scurt, a trebuit să ne descurcăm un weekend cu troc de Pepsi, pe lung aici si aici) am revenit cu dovezile video. Noi chiar am făcut schimburi acolo, chiar cu oameni […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: