Spirala Colorata

[guest post- BEA IDEEA] Povestea lui Aici si Acum cu #varaincap

Posted on: July 30, 2013

Nu știu alții cum sunt, dar eu, când mă gândesc la cum a fost weekend-ul trecut, în care ne-am luat #varaincap, vreau să mă întorc înapoi în timp, la mare, cu o pofta de viață, inegalată de cantitatea de nisip de pe plajă și de sarea din mare.

prieteni cu #vamaincap

prieteni cu #vamaincap

Povestea începe de la prietena mea din liceu, Nico, de la Spirala Colorată. Ea a avut buna inspirație, să se decidă, de curând, pentru crearea unui blog personal. Aici împărtășește lumii din online experimentele ei inedite, cum ar fi făcutul autostopului prin București, cu tot cu minunatul ei cățel, Jager. Spirala Colorată, fascinantă prin al ei curaj și spirit de aventură, le-a plăcut celor de la Pepsi, care i-au lansat provocarea verii. Aceea de a merge într-un loc nou, pentru un weekend, cu încă două prietene, unde să ne descurcam făcând troc cu doze de Pepsi pentru alte produse și servicii de care am avea nevoie acolo. Şi bine au făcut! Povestește Nico, pe blogul ei, despre echipa noastră și despre cum s-a derulat aventura. N-are sens să ne repetam, zic, ci mai bine să ne completam. Așa că, în cele ce urmează, vreau să vă împărtășesc impresiile cu care am rămas în urma experienței noastre inedite, învăluite de muuuult Pepsi, soare, valuri, dans, distracție și oameni frumoși, cu #varaincap.

În primul rând, m-a amuzat teribil reacția oamenilor cărora le povesteam despre experimentul nostru. La cele auzite, toți oamenii râdeau, în primă fază, după care exclamau cu uimire, combinată cu admirație: “Ce tare!” În cazul multora urma și completarea “Vreau și eu”, deci pot spune că am deschis apetitul pentru aventuri similare în rândul populației petrecărețe, de sezon estival, din Vama Veche.

Apoi, merită spus cu voce tare că am avut un succes neașteptat de mare la schimburile propuse. Am reușit să ne descurcam cu obținerea tuturor celor necesare doar pe bază de doze Pepsi. Nu știu dacă am avut noi, neapărat, norocul de a da doar peste oameni din categoria celor deschiși la minte. Cert este că au acceptat provocarea schimburilor mult mai ușor decât credeam noi inițial că va fi. Iar bucuria momentului în care persoane necunoscute îți acordă timp, interes și alte produse la schimb, doar pe baza unei povești despre îndrăzneală și libertate experimentală, chiar te face să te simți conectat la umanitate. Te face să speri că oamenii știu, de fapt, că banii nu sunt o nevoie în sine, ci doar un mijloc prin care să îți poți satisface adevăratele necesități și plăceri. Ba mai mult, îți dai seama că oamenii cochetează jucăuș cu ideea ca, în viitor, să încerce mai des practica schimbului, în propriile lor experiențe.

incercam sa o conving pe nico sa mai stam o noapte

incercam sa o conving pe nico sa mai stam o noapte

Experimentul din acest weekend a fost o lecție demonstrativă pentru toți cei care s-au prins în joc. Ne-a învățat pe fiecare despre depășirea barierelor sociale, a îngrădirilor din interacțiunile cu ceilalți, pe care ni le menținem inutil și de care uităm să ne debarasăm. Și ne-a mai adus aminte de unele puncte forte, de care uitasem că le putem valorifica în viața de zi cu zi.

A fost un experiment complet, care a declanșat un de-click important. Acela al trăirii momentului, a clipei lui AICI și ACUM, într-o conștientizare profundă de sine și, în același timp, deslușitor-conturată în frumusețea relațiilor libere, stabilite cu ceilalți. Pentru că fiecare schimb de produse pe care l-am făcut a mai adus cu el și un flow fain de energii pozitive și prietenii. Acestea au șanse să dăinuiască pe viitor, să crească în continuare, ori doar să  se păstreze vii în inimi, ca parte dintr-un experiment în care ni s-a reconfirmat că viața adevărată începe puțin în afara zonei noastre de confort imediat.

La final, vă las cu îndemnul celor de la Butterflies in My Stomach, care au dat tonul, cu finețe, aventurii noastre și care surprind perfect esența feeling-ului trăit în experimentul cu #varaincap. It’s a must do! 😉

Bea Ideea

Advertisements

1 Response to "[guest post- BEA IDEEA] Povestea lui Aici si Acum cu #varaincap"

[…] [guest post- BEA IDEEA] Povestea lui Aici si Acum cu #varaincap Video […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: