Spirala Colorata

Alte motive pentru care sa nu dai la FCRP

Posted on: October 31, 2013

Tocmai am citit lista celor 5 motive pentru care să nu dai la FCRP, întocmită de mai tânărul coleg hristo. Mai tânăr fiindcă eu am absolvit această şcoală pe vremea când încă se mai numea Facultatea de Comunicare si Relaţii Publice “David Ogilvy”, adică acum 5 ani.

Şi eu am trait frigul din Polizu, şi eu m-am întrebat dacă o să mor la cutremur în Povernei, am avut şi eu frustrări cu secretarele şi cu faptul că nu am primit mai mult feedback pe proiectul pentru Opran (managementul proiectelor).

Ceea ce înseamnă că nu s-au schimbat foarte multe pe acolo de când am încheiat eu studiile, aşa că nu cred că sunt foarte depăşită în informaţii încât să-mi permit să completez si eu lista pentru care nu cumva să dai admitere la FCRP:

Nu da la FCRP dacă vrei să intri în examene fără să ai prezenţă şi activitate cu notă de trecere (proiecte, eseuri, teme) la seminariile din timpul semestrului.

Nu da la FCRP dacă urăşti examinările orale, testările cu întrebări deschise şi vrei să dai doar teste de tip grilă.

Nu da la FCRP dacă nu-ţi place să lucrezi în echipă. La cel puţin jumătate dintre seminarii ţi se va cere să faci un proiect în minimum două persoane.

Nu da la FCRP dacă vrei să lucrezi full time în timpul facultăţii. Spre deosebire de alte facultăţi, aici chiar trebuie să fii prezent dacă vrei să treci.

Nu da la FCRP dacă nu iţi plac discuţiile libere la orele de curs şi preferi să scrii după dictare

Nu da la FCRP dacă nu iţi place să lucrezi la proiecte aplicate şi preferi referatele pe teme generale

Nu da la FCRP dacă nu iţi place să citeşti. La majoritatea seminariilor nu scapi fără cel puţin o carte în bibliografia obligatorie.

Nu da la FCRP dacă eşti obişnuit cu plagiatul şi nu ştii să faci citarea corect. Uimitor, dar profesorii chiar citesc lucrările tale şi sunt extrem de atenţi dacă şi cum ai dat sursele.

Nu da la FCRP dacă nu îţi place să fii la curent cu tot ce se întâmplă în facultate. Ei au un forum al studenţilor care funcţioneaza brici.

Nu da la FCRP dacă vrei să-ţi faci lucrarea de licenţă într-un weekend. La FCRP va trebui să trimiţi fiecare capitol profesorului coordonator şi apoi să-l refaci. Cel puţin o dată.

Nu da la FCRP dacă nu vrei să-l ai ca professor pe Alexandru Cârlan. Să-l iubeşti sau să-l urăşti…asta rămâne de văzut.

Şi pe această cale îi salut cu drag pe toţi foştii mei colegi, cu care chiar dacă nu m-am cunoscut personal ştiu că, dacă ne-am întâlni pentru prima oară într-o situaţie de viaţă şi am descoperi că am terminat aceeaşi facultate, am avea din start puţin mai mult respect şi drag unul faţă de celelălat. Ceea ce în cazul masterului de Marketing de la ASE nu pot să spun.

Advertisements

10 Responses to "Alte motive pentru care sa nu dai la FCRP"

mai tînărul tău coleg, care te-a inspirat, nu cred că a citit textul, dar a comentat la el pe blog de parcă ai fi scris în exact aceeaşi direcţie ca el. mi s-a părut hazliu. oricum, din descrierea ta, pare o facultate serioasă. mă bucur să citesc asta, deşi la anumite puncte, cum ar fi antepenultima şi ultima, frazele nu au sens la pozitiv şi ar avea sens doar cu negativ (nu da la fcrp dacă NU vrei să-l ai, dar, din nou, poate mă înşel).

da, corect. la antepenultima scapasem un nu. la ultima nu-ul e acolo 🙂
multumesc

Ah, bof, les temps. Nu cred ca e cea mai buna scoala posibila, chiar si in Romania, dar e printre cele mai bune disponibile.

Cu alte cuvinte sa nu dai la FCRP daca vrei sa freci menta si sa ai doar o hartie ? Si sunt la FCRP si lucrez full time pt dezamagirea ta, si nu am nici absente. Da, in perioada sesiunii trebuie sa ma straduiesc mai mult dar tre sa ma obisnuiesc si cu greul pt ca in viata nu obtin totul pe tava. O zii frumoasa sa ai, si da-ti la FCRP daca vreti sa simtiti ca faceti o facultate calumea, in care faci si practica, nu e vorba doar de invatat ca papagalul si sa fie totul pe hartie.

fatuca draga,
se vede ca faci FCRP-ul mai mult la distanta. vad ca nu intelegi ironia si nici limbra romana nu prea o cunosti (“voi dati” se scrie “dati” nu “da-ti”).

@spiralacolorata, articolul tau m-a facut si mai mult sa-mi doresc sa fac praf nenorocita aia de admitere si sa urmez FCRP-ul. Multumesc!

:* ma bucur. Multa bafta la admitere!


Nu da la FCRP daca nu vrei sa inveti in noul sau sediu! 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: