Spirala Colorata

Salam copilul de mingi al lui Bregovic

Posted on: March 7, 2014

Am intrat într-un loop neaşteptat cu manelele în ultima săptămână: petrecere de mărțisor la Casa Jurnalistului >> scandal și nebunie la Eden cu Romeo Fantastik >> câștig o invitație la premiera națională Goran Bregovic și Salam – Șampanie, nuntă, înmormântare.  La  ultimul event chiar voiam să ajung. Îmi plac amândoi ca artiști, dar nici unul suficient de tare încât să mă fi dus până acum la un show live. Mixul din capul meu și afișul cu cei doi mi-au dat senzația că voi participa la un spectacol în care  Bregovic și Salam will blow my electronic mind.

Acum când mă uit la afiș îmi dau seama că Salam e tăiat de la jumate

Acum când mă uit la afiș îmi dau seama că Salam e tăiat de la jumate

Totul a început la Sala Palatului. Fascinantă construcție pentru mine, tipă ușor impresionabilă de orice clădire în formă de teatru. Dar oribilă pentru un show la care ar trebui să se danseze. Am mai fost la ăia care cântă ”Start wearing purple, wearing purple, tana-na-na-na / Start wearing purple/ Start it nooow” și am stat la balcon unde aș fi dansat, dar nu aveam loc. Așa că m-am bucurat că acum aveam locuri premium.

Dar degeaba. Am ajuns pe la opt, specatacolul începuse. Salam răsuna live de pe scenă împreuna cu încă un tip la microfon care arăta ca şi cum ar fi şoferul lui. Avea super voce omul, dar cămaşa cu pătrăţele albastre băgată în blugii băgaţi în pantofi, pur si simplu nu erau outfit de scenă. Instrumentiştii băgau live, deşi mi amigo cunoscător în ale muzicii mi-a spus că performau peste negativ. Oamenii stăteau liniștiți pe scaune, ca la un alt concert la care am mai fost la Sala Palatului. Havasi. Superb. Salam căuta să bucure publicul și să facă atmosferă, dar şanse slabe. Pentru că oamenii nu păreau prea încântaţi că e el pe scenă, scenă care nu ajuta deloc, dând senzaţia că asistam la o repetiţie.

Lumina şi scenografia au fost cele mai proaste pe care le-am văzut la un specactol live, ever. Practic, lipseau cu desăvârşire. Scena era murdară, cu nişte şerveţele şi peturi goale lăsate neglijent pe acolo. Luminile, ceva mov pe cortina plus niște spoturi albe și galbene care îi scoteau în evidență pe cameramanii de la Star TV și curioșii din backstage. Btw, aţi observat că Intactul şi-a distrus singurul brand mai curăţel pe care îl avea transformând Antena 2 în Star Tv? Am crezut că o să urmeze mai mult show când vine headliner’ul, dar nu s-a schimbat nimic nici la el. Când a intrat părea distant şi fără chef. S-a aşezat pe un scaun şi nu a schiţat niciun răspuns la declaraţiile de dragoste (I love you my brother) sau figurile de dans ale lui Salam, care încerca să anime atmosfera.

IMAG0853IMAG0844

Salam, de fapt, a cântat în deschiderea lui Bregovic, nu a făcut un spectacol în featuring aşa cum au lasat organizatorii să se înţeleagă. Au băgat două piese împreună, ca în momentul în care românul a început a treia piesa, Goran să spună ceva de genul ”We weren’t supposed to play three songs, but it’s a pleasure”. Salam a recunoscut că nu a înţeles nimic şi că trebuie să se apuce să înveţe engleza. A dat drumul la muzică alături de instrumentiştii lui, în timp ce intrumentiştii sârbului nu erau pregătiţi. Cred că nu ştiau ce cântă ceilalţi. S-a terminat şi asta,  Salam a ieşit  în aplauze anemice. Bregovic a anunţat că “gata s-a terminat nebunia, să ne calmăm puţin”. Era, într-adevăr, contrastantă postura calmă şi aşezată a lui Goran faţă de dănţuiala pe care o începuse Salam şi compania. O dată cu ieşirea românilor a mai plecat un sfert din sală. A rămas un concert fără nici cel mai mic dram de spectacol în el. Singurul lucru notabil a fost vociferarea unui spectator, susţinut apoi de mai mulţi: “nu am dat banii să vă văd pe voi”. Nu se referea la trupa lui Bregovic ci la zeloşii bodyguarzi care stăteau fix în faţa scenei.

Am avut senzaţia că Bregovic l-a tratat pe Salam cam cum s-ar fi purtat Djokovic cu un copil de mingi care a câştigat la un concurs onoarea de a schimba câteva pase cu marele tenismen. Pentru o seară Salam nu a mai fost rege, aşa că am empatizat cu el. Mi s-a părut chiar umilit, atât de public, cât şi de Goran, căruia nu prea cred că-i place aşa de mult de el. 

 

Advertisements

5 Responses to "Salam copilul de mingi al lui Bregovic"

foarte tare scris!

Stars, Antena Stars se numeste postul nou…

Urat.. m-as fi dus la Bregovic, dar cand am auzit de salam…

si BREGOVICI … si mezel…. nu prea mere…. ti se ia cu aplecare ….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: