Spirala Colorata

Plec cu Giant la mare

Posted on: April 25, 2014

Mă ştiţi un pic nebună, nu? 

Dacă da, înseamnă că nu o să vă uimească faptul că am decis să plec până la mare cu bicicleta. Nu merg singură, ci cu o gaşcă de 400 de prieteni. De noi vor avea grijă organizatorii de la Prosport, care au pus la dispoziţie inclusiv un autocar pentru cei care cedează pe traseu, sponsorul Lidl care ne hidratează la punctele de oprire amenjate din 20 în 20 de km şi partenerul tehnic Giant, care va rula permanent pe lângă noi cu două maşini de intervenţie pentru a ne repara bicicletele dacă se strică.

Sâmbătă dimineţa vom pleca de la Bucureşti pe traseul București – Brănești – Slobozia – Amara – Hârșova – Năvodari. Pedalăm peste 300 de km în două zile şi ne întoarcem cu autocarul.

Eu am acasă o bicicletă pliabilă şi un MTB. Evident, nu avea niciun rost să mă chinui pe acest traseu cu vreuna dintre ele, aşa că am primit cu mare bucurie propunerea celor de la Giant de a testa o bicicletă de la ei. Trebuia să primesc o cursiera Giant Defy 5, dar fiindcă sunt pitică, iar ei nu aveau mărimea S, am luat în teste o bicicleta city Giant CRS 4. Nu-i nimic, poate o câştig la tomobla de la Amara :P.

Giant CRS 4, discreta, eleganta si usoara

Giant CRS 4, discretă, elegantă şi nesperat de performantă

 

Am primit-o aseară, aşa că azi, ţop cu ea la serviciu ca să apuc să o testez şi prin oraş. După primele impresii pot să spun că este foarte uşoară, o ridic cu o singură mână pe umăr, e mică şi mă pot strecura cu ea la fel cum fac cu pliabila, iar experienţa pedalatului… despre asta sincer nu am cuvinte. M-am îndrăgostit de perfecţiunea detaliilor ei la primii kilometrii pedalţi.

Aseară când am ajuns acasă mi-era şi frică să intru pe site să văd cât costă. Mă şi gândeam că lumea care va citi ce scriu o să zică: “Normal că i se pare super bună o bicicletă de 50 de milioane”.

Ei bine, este mult sub suma asta şi cred că-şi merită toţi banii.

După doi ani în care am avut contact cu tot felul de biciclete, de la cele noi de 400 de lei, până la unele second de 4 000 de lei, pot să spun că am ajuns la concluzia că merită să faci o investiţie într-o bicicletă “de firmă”. Dar revin cu o postare dedicată acestui subiect după experienţa din acest weekend.

Ca să vă faceţi o idee despre cum îmi va fi să pedalez 300 de km în două zile, o să vă spun trei lucruri:

/ nu am pedalat niciodată mai mult de 40 de km într-o zi

/ cei 40 de km i-am pedalat în oraş pe o pliabila cu roţi de 14 inchi

/ în ultimele trei săptămâni am mers de maxim 6 ori cu bicicleta la serviciu (20 de km dus-întors)

O să fac microblogging de pe traseu aşa că dacă aveţi chef să vă distraţi, vă invit să daţi like la pagina mea de facebook şi veţi vedea cum fac faţă traseului.

Am şi un mic concurs pentru voi: ghiciţi la ce kilometru (1-310) mă voi decide să urc prima oară în autocar (dacă mă decid să fac asta) şi câştigaţi… încă nu ştiu ce, dar sigur nu vă las fără premiu 🙂

Mai vine cineva de pe aici?

 

Advertisements

2 Responses to "Plec cu Giant la mare"

Stai linistita, nu vei ceda, il vei face pe tot fara problema, iti tin pumnii, bafta!

Pun pariu ca o sa termini, nu o sa iti simti picioarele vreo saptamana dar o sa ai un zambet de milioane 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: