Spirala Colorata

Gânduri de la 9 luni

Posted on: January 31, 2016

Copila mea,

Mai e așa de puțin și ne vom cunoaște, în sfârșit, față în față, piele pe piele. Înainte ca acest moment să vină am vrut să scriu ceva, să-ți las și să-mi las o primă rundă de cugetări, cât încă mai am mintea limpede, a femeii ce nu s-a transformat în mamma bear 🙂

nico 9 luni

De nouă luni împreună.

  • Ai să descoperi, pe măsura ce crești, că, deși natural oamenii sunt buni, în tot ceea ce ai să întâlnești, de la societate până la natură va fi o dualitate, va fi și bun, și rău. Chiar și atunci când crezi că ai scăpat controlul asupra vieții tale din cauza a prea mult rău care (ți) se întâmplă, situațiile se vor autobalansa de la sine. Ai încredere. Vei primi bine acolo unde nu te aștepți, iar rău așișderea. Așa e viața, scarry cumva, nu? Dar, de fapt, e minunat că e așa. Cheia, draga mea, este să nu te aștepți. Să primești ce vine cu inima și sufletul deschise, cu încrederea că vei depăși obstacolul, cu fruntea sus și zâmbetul pe buze.
  • Misiunea noastră în această lume este să alegem mereu partea buna din noi , căci da, fiecare dintre noi, și eu și tu, avem și bune și rele. Nu-ți fie frică de răul din tine și de răul din ceilalți. Alege doar să nu-l hrănești. Aș vrea să te feresc de toate cele rele și să încasez eu pentru tine, dar trebuie să știi că nu o să pot. I will always be by your side, dar să știi că, de fapt, suntem toți singuri pe lume. De asta trebuie să te iubești, fata mea. Pe tine, oricând, mai mult decât pe oricine altcineva. Căci atâta timp cât te vei iubi pe tine, cât îți vei face corpul templu pentru suflet și minte, și mintea paznic pentru trup și suflet, vei cunoaște draga mea, fericirea. Și vei putea să îi iubești nețărmuit și pe ceilalți,
  • Nimeni nu îți datorează nimic și nici tu nu datorezi nimic nimănui. Se spune că în viața asta copiii își aleg părinții. Cu alte cuvinte, încă de dinainte de a se întrupa din două corpuri de om, sufletul alege contextul în care vine pe pământ. Asta pentru că fiecare dintre noi venim cu o misiune. Care este aceasta avem fiecare de descoperit pe parcursul vieții. Nu-ți fie teamă că nu ai să știi care e ta. Stai cu sufletul curat și nu aștepta răspunsuri de la nimeni, iar acestea vor veni din însăși ființa ta. Mama e aici să te ghideze, atât cât poate si cât știe, dar tu să Asculți mereu de inima ta, căci mama, ca toți oamenii, are viziuni limitate.

Una din lecțiile cu dedicație cu care tu vii pe lumea asta pentru mine este, nu am nicio îndoială, aceea de a mă învăța să nu mai am așteptări . De la nimeni și de la nimic. Așa că îți zic și ție:

  • Să nu ai așteptări de la nimeni. Dăruiește ce ai de dăruit fără să contabilizezi cât primești înapoi. Dacă simți iubire, dăruiește-o. Nu o lăsa să se ofilească. O vei primi, cu siguranță, înzecit înapoi. Poate nu de la aceeași persoana sau în contextul pe care l-ai setat tu, dar de venit, ea va veni. Fix atunci când ai cea mai mare nevoie. Dacă îți arde iubire în piept, las-o să iasă fără să îi setezi condiții. Ai să înțelegi că asta nu înseamnă să stai în relații abuzive, să lași oamenii să se folosească de tine sau să nu ceri respect. Lasă iubirea să curgă liber prin tine și nu-ți fie frică să o arăți celorlalți, chiar și celor care nu știu să o întoarcă înapoi. Ce e al tău e pus deoparte, inclusiv oamenii pe care trebuie să îi întâlnești.
  • Ține-te de valorile și principiile tale, pe care mă voi strădui să ți le formez de mică, iar tu ți le vei ajusta și ierarhiza pe măsura ce crești. Luptă pentru ele, dar nu le striga demonstrativ celor care te înconjoară cât de principială ești tu. Vei observa că cei mai farisei sunt printre cei ce par și se dau cei mai virtuoși. Cei mai capabili să își terfelească principiile sunt cei care stau cu ele întinse pe tarabă și opresc fiecare trecător ca să îi explice care e ordinea și cât de fideli sunt ei expoziției lor. Ferește-te de oamenii care se bat cu pumnul în piept că ei nu fac nimic fără Dumnezeu (o să avem o discuție separată și mai detaliată pe tema Dumnezeu), căci ei sunt, de obicei, cei mai fără de Dumnezeu și fac orori în numele lui.
  • Crede în tine și în generația ta, căci voi, copiii de azi sunteți iluminați. Într-o lume în care cenușiul si negrul par să câștige din ce în ce mai mult teren, voi sunteți trimiși cu resursele energetice de a a aduce lumină, prin dragoste și pace. Noi, cei rămași în urmă, poate nu vă vom înțelege metodele și le vom contesta. Orice ar fi, tu rămâi fidelă ție însăți, mergi înainte fără frică și vei schimba lumea.

În final, vreau să îți mai spun că fix în urmă cu doi ani, eu și mama ta spirituală am decis că vom fi mainoi în orice facem și am creat contextul în care să putem să îi determinăm și pe alții să ni se alăture. În fiecare zi când te voi privi îmi voi readuce aminte că pentru crezul ăsta continui să muncesc: Be Yourself and Change the World! Nu știu ce aș putea sa te învăț mai bine de atât… 🙂

See ya soon!
Te iubesc,
Mama ta, Nico.

Advertisements

1 Response to "Gânduri de la 9 luni"

copiii sunt adevarati profesori, trebuie doar sa-i asculti.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: